2020 Príhovor Prezidenta ASGS pred sezónou.

2020 Príhovor Prezidenta ASGS pred sezónou.

5. apríla 2020 / Informácie, Nezaradené, Novinky

Milí priatelia.

Nikto z nás nepredpokladal, že zimná príprava dopadne tak ako dopadla. Vlastne ona ešte neskončila. Po ešte nie veľmi obmedzujúcom januári a februári, z pohľadu cestovania, sa dnes naše tréningy, aj keď počasie je skvelé na hru, presunuli do záhrad a na polia. Patovanie v obývačke sa u nás seniorov stalo samozrejmosťou, pretože prosba spoločnosti, aby sme my seniori, najzraniteľnejšia kategória občanov v celej pandémii, zostali doma, bola rešpektovaná. Golfový život sa obmedzil a tak prvá daň pandémii bolo zrušenie turnaja V. Majstrovstvá Slovenska Seniorov na trenažéroch – 2020.

Náš hrací kalendár bol skvelo pripravený. Koncom roku 2019 sme pri jeho príprave zvažovali všetky alternatívy počasia a miesta hrania, prihliadali sme na termíny európskych turnajov družstiev a brali sme tiež do úvahy dovolenkovú sezónu. Keďže prvý rok sme v našom nominačnom hodnotení pristúpili k cyklickému hodnoteniu, to znamená že tieto turnaje sa započítavajú do nominačných rebríčkov budúceho roka, pripravovali sme jesenné turnaje tak, aby vyvažovali jarné. Na stránke SKGA Turnaje 2020 sme zavesili propozície nášho prvého turnaja, ktorý by sa mal odohrať na ihrisku Sedin v dňoch 21. – 22. 4. 2020. Či sa bude konať je ťažko predpovedať a preto prosím sledujte informácie, ktoré budú uverejnené jednak na stránke SKGA – turnaje a taktiež na našej web stránke.

Novým prvkom, ktorý sme plánovali zaviesť na našej ST 2020 bolo, ako sa dnes vraví znižovanie ekologickej stopy. Pripravili sme kovové fľašky s logom ASGS pre každého účastníka turnaja, ktoré by sa napĺňali vodou, alebo iontovými nápojmi na vyznačených miestach. Je to na neuverenie, ale odhadovaný počet odhodených fliaš je viac ako 10.000 kusov. Nie je v našej moci vyriešiť ekologický problém spoločnosti, ale je v našej moci prispieť k jeho riešeniu.    

Ako ste si prečítali informáciu z Prezídia ESGA, tak viete že európske turnaje družstiev v kategórii Master a Senior sa presunuli o rok. Turnaj Master sa bude hrať v Taliansku (koniec júna 2021) a Senior vo Francúzsku (začiatok augusta 2021). Tento rok sme boli poverení zorganizovať turnaj K+K MT 2020. V podstate pripravený turnaj sme museli zrušiť a presunúť ho taktiež o rok. V dňoch 6. až 9. Júna 2021 bude golfové ihrisko Tále a 12 našich reprezentantov hostiť hráčov Rakúska, Slovinska, Chorvátska, Česka a Maďarska. Dôležité bude aj stretnutie 6 prezidentov týchto krajín.

Golfisti patria medzi veľkých cestovateľov. Krásy golfových ihrísk nás lákajú a dôvodom nemusí byť len súťaženie, ale častým prvkom návštevy je aj architektúra a dizajn, a niekedy vôbec byť na tom ihrisku a zahrať si ho. Preto sa ozývajú aj hlasy zľahčujúce situáciu, ktorej čelíme. Túžba po pohybe a hlavne pri takomto počasí je obrovská. Môžem Vás uistiť že SKGA ako aj naša ASGS sa snaží konať maximum v prospech svojich členov. Presne s rovnakými problémami zápasia aj ostatné európske asociácie. Veľká Noc bola pre mnohých  spojená s golfom. Musíme byť trpezliví a rešpektovať predostreté pravidlá. My golfisti celú svoju kariéru trénujeme trpezlivosť a dodržiavanie pravidiel a preto pevne verím, že sa všetci tak ako sme sa rozlúčili na poslednom prezidentskom turnaji tak sa aj stretneme na prvom našom turnaji a nech to bude kedykoľvek.  

A nakoniec zacitujem to čo píše pán Bart Constandse prezident ESGA: Ochrana zdravia v týchto časoch je priorita každého z nás. Golf je dôležitý, ale je až na druhom mieste. Chráňme si naše zdravie všetkými silami. Teším sa na stretnutie.

Peter Muška, prezident ASGS, Lozorno 4.4.2020