2020 – Turnaj o Pohár Prezidenta ASGS – zrušenie

2020 – Turnaj o Pohár Prezidenta ASGS – zrušenie

13. októbra 2020 / Informácie, Nezaradené, Novinky

Vážení golfoví priatelia.

            Mala to byť pozvánka na posledný turnaj úspešnej sezóny, ale realita je neúprosná. Turnaj o Pohár prezidenta ASGS bol vždy spojený so slávnostnou večerou a  celkovým vyhodnotením sezóny. I napriek tomu, že máme všetky výsledky spracované a poháre pripravené musíme turnaj zrušiť a vyhodnotenie odsunúť na „inokedy“. V mene VR ASGS gratulujem všetkým víťazom našej SENIOR TOUR 2020. Do posledného úderu loptičky sa hralo o pódiové umiestnenia a teraz, keď by sme mali tlieskať za skvelé výkony posielame si gratulácie na diaľku. Pevne verím, že sa nám podarí túto golfovú slávnosť absolvovať na niektorom z prvých turnajov budúcoročnej sezóny.  

            Buďme však skromní. Keď sme na jar neisto začínali sezónu, nikto nepredpokladal, že ju úspešne ukončíme. A stalo sa. Síce s určitými obmedzeniami ale ukončili. A aké z toho budeme mať ponaučenie pre budúcnosť? Po polročných skúsenostiach s koronou je nám jasné, že to už nikdy nebude tak ako to bolo. V našom každodennom živote sa zmenili mnohé priority. To čo bývalo bežné, že sa stačilo rozhodnúť a vycestovať za golfom, dnes považujeme za výnimočnú udalosť. Ale človek je tvor vynaliezavý a vždy si nájde niečo zaujímavé, niečo čo ho bude motivovať žiť život plnší a dokonalejší. Súčasný stav nám dáva veľký priestor pre túto vynaliezavosť. A tak sa stalo, že na jar mnohé záhrady sa zmenili na tréningové plochy pre krátku hru, alebo lúky na dočasné odpaliská.

            Vážení golfisti – seniori. Odborníci hlásia, že sme najrizikovejšia skupina. Ale na druhej strane naša fyzická kondícia, získaná pohybom pri golfe, nám pomáha úspešne čeliť tejto pandémii. Udržujme si tú fyzickú zdatnosť ako sa len dá, aby sme sa na jar opäť stretli. Naša ŠTK finalizuje hrací kalendár SENIOR TOUR  2021, aby sme mohli cez Vianoce už plánovať rok 2021. O všetkom budete priebežne informovaní  prostredníctvom web-stránky, facebooku a mailami.

            Želám Vám veľa zdravia, dávajte si pozor, starajte sa  o seba, o svojich partnerov a svojich blízkych, aby sme my seniori boli vzorom našim deťom, a viedli plnohodnotný život, život, ktorý nám budú všetci závidieť.        

Dr. Peter Muška, PhD., Prezident ASGS, Lozorno 12.10.2020.